26 april

idag var det bara att pallra sig upp och gå till skolan. iofs har jag gått upp tidigare senare delen utav lovet än vad jag gör när jag ska till skolan. men jag kände ändå att det tog emot lite. men det var kul att träffa min underbara klass igen :) slutade halv 4 idag då åkte jag hem och chillade en stund. sen åkte jag till pappa och så följde jag med felicia till ekängen och fotade lite. sen tog jag hand om mitt hjärta som har tagit det väldigt lugnt både idag och igår eftersom hon kändes så trött på tävlingen. imorrn ska jag tömköra henne alt. longera. pappa är ju ute och kör vår bruket eller vad det heter, han leker bonde iaf. så honom ser man inte mkt av. nu ska jag iaf gå och lägga mej och se på en film :) har en känsla av att det kmr bli trassel, igen. det måste vara världens bästa film!

25 april

lite bilder på leffe och fiffi från i lördags :)






25 april

filmerna från helgen!

24 april

Nu har vi varit hos farmor och ätit tre rätters så nu är jag mätt igen! Det enda jag har gjort den är veckan är att äta,sola, äta, rida, äta, sova x 7 typ. Blääää vad jag har ätit + hur mkt godis som helst! Bra Tilda, nyttig tjej osv.. Jag har iaf blivit väldigt brun, det brukar man inte vara efter påsklovet. Det har känts dom sommarlov, underbart :) Jag har ställt klockan på kvart över sex Imorrn!! För att åka till Mjölby!! På dressyr tävling!! Vad är fel på mej? Men det ska bli kul också, att se Filippa och leifo in action. Hoppas på bra sola väder också! Och lite grann att det går dåligt för hennes klass slutar halv 2 och hon startar kl kvart över 9 tror jag det var. Men det är klart att det är roligt om det går bra för dom juu! :) har massa bilder som jag tog igår. Men dom kommer upp Imorrn då jag mobil bloggar nu. Ae sovdags för länge sen! God natt :)

24 april

lite blandade resultat från helgen men jag känner mej trots det inte missnöjd. jag gick in med lite för höga krav i lördags. vi är kanske redo för 1.30 när vi tränar men det blir helt annorlunda på tävling och jag tror vi behöver några rundor i 1.20 innan vi går upp i 1.30. det här var ju också bara våran tredje/ fjärde tävling tillsammns. efter helgen har vi iaf en felfri ritt som vi får räkna!

igår red vi två 1.20, den första var A:0/A:0 och den andra var A:0. första klassen var hon väldigt pigg men vi fick en okej grundomgång iaf. omhoppningen började med att man skulle galoppera en långsida och sedan vända upp från kortsidan till andra långsidan och hoppa ett vitt räcke med vita små grejer under. på den långsidan hann det att hända ganska mycket, eller ingenting kanske. jag vet inte riktigt vad jag gjorde jag var så glad att jag gick nolla så jag nästan glömde bort vart jag skulle. men så fort jag släpper iväg henne det minsta är hon jättesvår att få tillbaka och det hann jag inte riktigt på den där kortsidan. men det klarade hon iaf sen var det vänster sväng på en kombination, oxer- räcke. då var hon inte riktigt beredd på hindret så då sprang hon bara på sidan sen hoppade hon det och sen var det höger sväng på en oxer och den rev hon. jag fattar inte riktigt varför för vi kom inte fel eller nåt.

andra rundan kändes hon lite loj och det visade sig ännu tydligare inne på banan. vi hade lite dåligt tempo in på första och det rev hon. hon var liksom inte med på att vi skulle börja. sen rev hon fyran vilket jag inte förstår. vi kom bra och så släppte hon bara bakbenen på bakbommen. men nåt måste jag ju ha gjort. sen var sista hindret kombination oxer -räcke och då rev hon räcket där. vi kom lite nära in på oxern och då blev det lite långt men hon nådde fram ändå så jag tror bara att hon var lite trött. samma som på fyran, i vanliga fall brukar hon bara klippa till.

idag skulle jag åka dit och se hur hon var. om hon verkade trött skulle jag stryka mej. men hon kändes ändå bra så jag bestämde mej för att gå in på banan. nu fokuserade jag lite mer eftersom jag visste att hon kanske skulle vara lite trött. men hon hoppade jättebra och det var en trevlig runda :) så det var skönt att avsluta med nåt bra iaf! ska försöka hitta en bra tävling v 18 att åka på.






Fotograf: http://tesskliintestam.blogg.se/



vi har faktiskt filmat också! men det kmr upp senare ikväll eller imorrn :)

20 april

idag red jag ut själv på lexie för första gången på hur länge som helst. hon var faktiskt väldigt snäll! haha. jag red upp till sommar hagen och red lite, tänkte bara känna lite på henne. hon var jättefin tills tanten med cockerspanieln kom. hunden var tydligen jätterädd för hästar, typ som att jag tvingat henne att gå på våra marker med sin fula hund eller? ae hon var jätte grinig och det var första gången hon ens hälsat tillbaka. sen kom en annan granne med sin son och sprang på järnvägsbanken och det tyckte lexie var fruktansvärt läskigt så då kastade hon sig lite bara. men annars skötte hon sig kalas! så gjorde jag massa bra övningar och hon blev väldigt känslig för hjälperna i slutet. det ska jag göra fler gånger :)

skogslotten har ställt in sina tävlingar så det blev inget svårt val för mej tillslut ;) men det passar perfekt för då kan jag åka till liseberg + ha lexie på clinicen :) jag kan inte sluta kolla på hästar, jag skulle så gärna vilja ha en häst till. typ en 5-6åring. som jag kan träna massa på nu i sommar. ja det skulle vara jätte roligt att ha nåt att kompletera lexie med :)


20 april

lexie var såå fin igår på träningen och fredrik tyckte att vi hade utvecklats så det var jätte skojigt :) jag tycker att hon blir lite passiv på träningarna men det är nog bara att jag inte riktigt vant mej vid att hon går i samma balanserade och rytmiska galopp. hon är så fin min lilla tjej! :)

idag ska jagrida ut på henne en sväng tänkte jag :) imorrn och på fredag blir det dressyr.

nu ska jag träffa amanda, det var hur länge sen som helst!

19 april

vad det är härligt med sol, idag igen! jag ska nog åka ut till pappa och sola idag med. är det lov så är det ;) sen ikväll ska jag åka och träna. vi brukar ju inte hoppa så mycket hos fredrik så jag tror inte att det tar så mycket på henne. vi ska ju hoppa både lördag och söndag. den 2 maj ska det var clinic för Mikael Carlstedt uppe på ridskolan och då ska jag vara med och hoppa för honom då med. det ska bli roligt att se hur han är som tränare. jag vet inte om jag ska till skogslotten den 1 maj än, men jag fick låna leffe ifall jag ska tävla lexie den 1 maj. :)

18 april

ååååh idag har varit den perfekta dagen, nästan. jag sov till 9 gick upp och åt en ordentlig frukost. det är det bästa som finns när man får fixa allkt själv och ta den tid man vill. sen fixade jag lite grejer sen åkte jag till pappa och har legat där och solat hela dagen med filippa. heeelt otroligt att man kan ligga och sola i bikini 18 april. sen har alvar varit där idag med så vi lekte massa också :) sen red jag och felicia ut i kvällsolen och det var hur mysigt som helst! :) jag ska bli lite bättre på att klättra och rida ut överhuvudtaget. men lexie har varit så dum så då har jag inte vågat rida ut själv. och så har jag bara pysslat lite i stallet :)

18 april

lexie hoppade jag 1m & 1.10 på. framhoppningen till 1m var inte roligt alls. det var ingen som hade koll på nånting utav dom som red och alla bara flängde omkring. det märktes att det var en lokal tävling för alla var så stressade och hade ingen koll. lexie är också lite fjantig när andra hästar galopperar emot henne så då blev hon stressad för att alla bara galopperade runt. det var lite skojigt för alla förutom jag hade röd rosett i svansen då, men ändå red  alla jättenära och struntade i att andra red där också, om  jag hade haft en häst som "sparkade" så jag hade jag väl tänkt på det och inte bara ridit på och tänkt att alla andra skulle flytta på sig. det var ganska tydligt att dom hade det bara för att dom inte ville att andra skulle rida nära. det var ingen som sparkade iaf. jag tycker att det är väldigt hänsynslöst och respektlöst. men hon var iaf as taggad i 1m och det gick typ bara fortare och fortare.  jag hade inte så mycket att säga till om just då. men vi gick dubbelnolla ändå. men det blev ingen trevlig runda direkt och som virpi sa: det såg inte ut som att det var du som red. du som alltid brukar rida så lugnt och försiktigt. haha njaa det vet jag väl iunte riktigt om jag brukar. men inte så fort som det var då. vi hamnade på en 10:onde plats då iaf. sen 1.10 var hon huuur fin som helst och vi gick en jättefin runda :) då kunde jag rida lite mer kontrollerat och på snäva vägar istället för att gasa runt. då slutade vi på en 3:dje plats. den rundan kändes jättebra verkligen :) så det var skönt att avsluta med det. för jag kände mej inte så pepp efter första rundan direkt..




haha hon gnäggade hela tiden efter att Aliana hade åkt hem :)

tack för bilderna amanda :)
http://amandaaniilsson.blogg.se/

18 april

I lördags var edt tävling hemma på både aliana och lexie :) aliana skulle hoppat 90 & 1m. men ändrade till 80 & 90 då 80 var en clear round. eftersom det var hennes första tävling tänkte jag att då kunde vi hoppa om något om hon strulade och så fick jag ju starta först då så att det inte var så mycket hästar där än. hon skötte sig jättebra och var helt cool lugn :) det var bara en gång jag höll på att ramla av inne på framhoppningen. det var när en häst kom och galopperade emot oss och så möttes vi precis mellan hinderstödet och väggen och då blev hon jätterädd när johanna och guldig kom precis efteråt i galopp också, haha.  så då kastade hon sig bara, så det var inte mer än så ;) i 80 gick vi nolla och fick en rosett, hon var jättefin. jag lät henne mest sköta sig själv för hon blir så ouppmärksam på bommarna om man lägger sig i för mycket. men hon hoppade jättefint. i 90 hade vi ett nerslag då vi kom lite nära. men hon var super i den klassen också så det gjorde ingenting :)


tack för bilderna sofia :)


15 april

idag har vi fått reda på det preliminära intagnings resultaten och jag kom in på mitt förstahandsval! jag är super glad, det är iaf ett steg i rätt riktning :) även om det kan ändras till nästa val så ligger jag väldigt bra till poängmässigt nu iaf. jag hoppas att det går bra :)

nu ska jag se klart på oc sen ska jag ut till pappa för lars-erik kmr och hämtar fölen. äntligen ska dom åka! haha. det ska bli väldigt skönt att slippa dom. först ska jag åka och rida på lexie sen åka upp till sörping för ban byggnad. sen bada båda hästarna och fixa allt annat inför imorrn :)

13 april

lexie var så tråkig idag. hon var på jättedåligt humör och jag var jätte trött också, fast hon var egentligen på ganska bra humör men hon ville allt annat än att jag skulle ställa krav på henne. så då blev hon lite grinig. hon har varit så snäll i typ två veckor nu så jag var helt övertygad om att något var fel med henne. men hon hade inte feber någon gång och vi kollade så hon inte hade mask och hon var helt såg fräsch ut i kroppen. vi hittade inget som tydde på att det var fel på henne. så det stod mellan att hon bytte päls eller att hon hade vuxit till sig och lugnat ner sig. men det visade hon idag att det nog bara var för att hon bytte päls som hon vart trött. tyvärr ;) jag blev så glad och tänkte att hon kanske skulle börja bli lite normal nu.. men inte då. imorrn ska jag hoppa aliana lite så hon har hoppat av sig inför lördag, ska även testa att rida med martingal då hon slår med huvudet när hon tycker att jag är jobbig. det är bra för då har jag nåt att hålla mej i också ;) ska bli spännande att se hur hon är.
 söt alliot i hennes fula röda nosludd som hon fick av mej och som filippa bytte ut (!!!!!) till ett annat efter typ ett par dagar. jag tyckte hon påminde lite om rudolf med rödan mulen. jag tyckte att hon var göllig i det :) man ser ju det på bilden att hon gillar det starkt!


imorrn bitti åker mamma och kalle till riga tror jag det var, vilket betyder att jag är ensam. jag har iofs tvingat mandisen att sova här imorrn och på fredag ska nicolinen sova hos mej för jag tvingar henne att hjälpa mej på lördag. meeen det bästa är ju att dom lämnar massa pengar så man ska kunna handla mat, så kan man välja helt själv vad man ska äta och vilket godis man ska köpa ;) haha. imorrn kväll ska vi mysa massa och se på film + massa godis. det är iaf vad jag planerat och jag tror inte att amanda bangar för det ;) får se vad som står på schemat för lexie imorrn.


12 april

kom precis hem ifrån stall nummer 3. först var jag hos pappa och kollade till luxi som vilar idag. så det vart bara mys :) sen till frida och kolla på hennes nya stjärna, den heter ju macho så vad annat skulle jag förvänta mej? ;) det stavas inte likadant som min matcho men den heter ju ändå samma sak. jag såg den bara i boxen för hon skulle åka och rida, men den såg väldigt trevlig ut! :) får se den in action på söndag då det är tävling hemma. 
sen var jag uppe på alboga och skulle kolla om jag kunde låna 2 boxar till lördag. då träffade jag ida så satt jag och pratade med henne hur länge som helst, väldigt mysigt :) jag kunde iaf låna hennes box och majas box. jag har tvingat kalle och knoppa mina fina också, så dom ser lite ordentliga ut! ;) men på aliana måste jag ha lite man att hålla i så får se hur det blir med henne.. nu ska jag äta lite sen läsa min braiga boook! imorrn väntar engelska nationella på morgonen, 3 tim uppsats tror jag det är! :) 

10 april

nu har jag äntligen bokat campingen i falsterbo! så nu är allt klart och det är så skönt! det kmr bli så galet roligt! :D

jag är så taggad på att tävla nu!

16/4       hemma      Aliana 90-1m
                              Lexie 1m-110
22-24/4  vrf             Lexie 2 st 120 lör och 120 + förhoppningsvis 130 sön
1/5        skogslotten Lexie 120-130
7/5        vila
13-14/5 Christer :D

sen får vi se hur det ser ut med tävlingarna. har kollat ut flera tävlingar med det beror lite på vad för klasser jag kan hoppa. jag har ju inte startat 120 med henne än men jag räknar med att kvala till 130 på vrf. annars ska jag rida 110-120 på skogslotten :)


10 april

nu fungerade filmen :)



 idag ska jag bara rida ut på lexie och mysa i stallet :)

9 april

som sagt har det varit christer träning igår och idag. igår gick det sådär, men både jag och lexie var inte på så bra humör, men mest jag tror jag... men vi laddade om och idag gick det hur bra som helst! asså jag är ju inte den mest noggranna ryttaren i dressyren och första dagen är det mer markarbete. men så fort det blir bana och lite höjd så går det klockrent. filippa har ju köpt en ny systemkamera så hon var med och invigde den. så här kommer massa bilder :) mamma filmade lite också så ska försöka få in det på datorn med.



8 april

Kom hem från Christer träningen nyss. Gick helt okej :) som vanligt första dagen. Jag har verkligen ingen energi till nåt överhuvudtaget. Imorrn ska jag bara se på film hela em/kvällen. Det ser jag fram emot.

8 april

vi fick sluta efter 3 tim nationella engelska idag, otroligt skönt faktiskt. så har jag varit ute och gått en mysig promenad med affe i solen :) nu har jag ätit lite ska ut till pappa för att bada lexie inför ikväll, pappa hade råkat släppa ut henne utan täcke dagen till ära ;) men hon behövde ändå ett litet vårbad :) världens bästaste orienterings amanda ska komma ut och hålla mej sällskap, hon som är rädd för hästar. världens gulligaste kompis har jag :) hon finns alltid där när man verkligen behöver någon <3



hahaha här är vi i italien, ja det är jag i den extremt fula gula hjälmen.. det värsta var att jag fick ett par gula pjäxor också så alla trodde säkert att jag hade gjort med flit och "matchat".. hahaah så pinsamt. jag som lovade mej själv att aldrig vida för någon att jag hade den där hjälmen..

7 april

var ute hos pappa efter skolan och tog in hästarna och mockade. sen till mamma duschade och nu ska jag på musikcafé! guuud vad jag är estetisk av mej, eller kan man säga så? det är iaf för det är nicolins sista och som den bra vän jag är är jag där för att stötta henne. tror dock att hon hade klarat det bra ändå ;) hon är så sjukt grym! hon fick 275 p på de geers intagningsprov utav 280p!!! hur galet bra är inte det?

efteråt ska jag åka och rida finaste :D

6 april

åååh dumma feber osv.

nu ska jag iaf följa med mamma ut till stallet så ska hon få longera henne :)


5 april

Linn tog lite bilder idag när vi hoppade :)


5 april

Sitter på biologin och ser på film om provrörsbefrukning, fast utan ljud. För det fick vi inte igång. Det känns väldigt fånigt. Är fortfarande sjuk men var tvugnen att gå till skolan. Vi hade hemkunskaps prov, en kycklingrätt! Hehe. Jag och Amanda gjorde en kyckling och curry grej som var kunglig. Taggar för hoppning på Alli :)

4 april




imorrn blir det hoppning för aliana :)


4 april

åh vad det är tråkigt att vara sjuk, man har typ inget att göra= ingen anledning till att inte plugga. det är tur att man har bumbibjörnarna då! har laddat hem alla säsonger. svenskan skulle varit inne för en vecka sen men jag tror jag hinner bli klar till slutet på veckan, det får duga. bästaste mandi var här en stund också, passade på att äta lite kladdkaka ;) vi tyckte att vi förtjänade det.

jag blir så irriterad på falsterbo campingen för dom skulle öppnat den 1 mars sen har de bara flyttat fram det. så nu hade dom flyttat fram det till 4 april, alltså idag, men så skickade jag mail och bokade. men då skickar dom tillbaka att det öppnar den 6 april istället. så nu får vi vänta tills dess, det enda jag gör är att följa vad dom skriver på hemsidan ;) det ska bli så sjukt kul!!!!!!!!!!


3 april

idag var jag och red aliana. skulle ha hoppat men kände att det var ett tag sen jag red dressyr på henne, har typ aldrig gjort det iofs. blir mest att jag hoppar eller rider ut, eftersom filippa inte vågar. hihi ;) men hon var helt sjukt fin! gjorde mest tempoväxlingar och god dammit vad hästen är känslig, lite skillnad från min lilla stjärna ;) gjorde även lite skänkelvikningar, öppnor och slutor. superfiiin! felicia har verkligen gjort ett jättebra jobb med henne :) min syster är allt ganska duktig hon. ska försöka hoppa henne nåt i veckan så jag hinner göra det två gånger innan tävlingen.

3 april

idag när jag tog in hästarna så hade lexie förstås fått ett sår, precis ovanför hoven i kronranden. men det såg inte ut att vara så djupt men vi gjorde rent det ordentligt och felicia skulle kolla henne nu ikväll igen. det hade runnit lite blod under tiden vi var och red och hon var lite varm i hoven. hoppas att det inte är nåt allvarligt, det skulle vara så typiskt nu när tävlingarna drar igång näst nästa helg. får se hur det är med henne imorrn om vi ska ringa vetrinären då. + att jag börjar bli sjuk inte så bra tajming alltså. har två nationella den här veckan + att det är 2 arbeten som måste bli klara, det sista innan provet på förintelsen och så har vi ju dansuppvisningen på idrotten! nästan det viktigaste! ;)

god natt! :)


1 april

I'm doing what feels right, beacause I belive in life
__________________________________________

nu ska jag åka och hoppa lite! var hos farmor och farfar efter skolan och myste. hoppas världens sötaste lillebror är hos pappa så jag kan hälsa lite på honom ocksåå! :)

RSS 2.0